Albaniada Fjalori Gjuhes Shqipe
Dhuroni
Menu

Agregat
nga Albaniada

Nga Fjalori i gjuhes Shqipe - Albaniada

Agregat. m. sh.

1. tek. Grup makinash të ndryshme, të lidhura në një sistem për të kryer një punë të përbashkët; grup veglash të një makine, që kryejnë së bashku një proces pune. / Agregat bujqësor. Agregat petëzimi (çimentimi). Agregatet e kombajnës. Punëtori i agregatit.

2. min. Bashkim i mineraleve të ndryshme në një shkëmb të vetëm.

3. bujq. Lëmsh i vogël a kokrrizë dheu, që krijohet nga bashkimi i grimcave të veçanta dhe që nuk prishet në ujë.

Login Rreth NeshKontaktKonfidencaTermat
Logoreci.com