Albaniada Fjalori Gjuhes Shqipe
Dhuroni
Menu

Agjenci
nga Albaniada

Nga Fjalori i gjuhes Shqipe - Albaniada

Agjenci. f. sh.

1. Degë e një institucioni qendror ose e një ndërmarrjeje kryesore, që kryen një shërbim të caktuar; degë për veprime ndërmjetësimi si përfaqësuese e një institucioni, shoqate etj. në një vend tjetër; zyrat e kësaj dege. / Agjenci tregtare (bankare, ajrore). Agjencia e udhëtarëve (e mallrave). Agjencia e autobusëve (e taksive). Agjenci e grumbullimit (e shitjes, e peshkimit).

2. Institucion i pajisur me mjetet e nevojshme, që merr dhe përhap lajme; zyrat e këtij institucioni. / Agjencia Telegrafike Shqiptare (ATSH). Agjencitë e lajmeve.


Shih edhe:

Agjent

Agjenturë

Agjenturor

Përfaqësi

Login Rreth NeshKontaktKonfidencaTermat
Logoreci.com