Albaniada Fjalori Gjuhes Shqipe
Dhuroni
Menu

Adhuroj
nga Albaniada

Nga Fjalori i gjuhes Shqipe - Albaniada

ADHUROJ kal.

1. Kam dashuri të zjarrtë dhe nderim të madh për dikë ose për diçka. Adhuroj lirinë. Adhuroj poezinë (artin...). Adhuroj bukuritë e natyrës. Adhuroj një vajzë (një djalë).

2. fetare. E adhuroj zotin, apo e quaj dhe e nderoj dikë a diçka si perëndi, i përulem e i falem duke e njohur si hyjni me fuqi të mbinatyrshme.


Adhurim

Adhurohem

Adhurues

Adhurueshëm

Login Rreth NeshKontaktKonfidencaTermat
Logoreci.com