Albaniada Fjalori Gjuhes Shqipe
Dhuroni
Menu

Acid
nga Albaniada

Nga Fjalori i gjuhes Shqipe - Albaniada

ACID m. sh. kimi

Bashkim kimik, zakonisht i lëngshëm, me shije të thartë e me veti gërryese, që përmban hidrogjen dhe që me metalet jep kripëra; thartor. Acid sulfurik (borik, acetik...). Acid yndyror (organik ...). Acid i fortë (i holluar). Acid akumulatorësh.


Acide

Acidedashës

Acidedurues

Acidim

Acidohet

Acidoj

Login Rreth NeshKontaktKonfidencaTermat
Logoreci.com