Albaniada Fjalori Gjuhes Shqipe
Dhuroni
Menu

Abstraksion
nga Albaniada

Nga Fjalori i gjuhes Shqipe - Albaniada

ABSTRAKSION m. sh.

1. logj. Largimi me anë të të menduarit nga vetitë, tiparet e lidhjet e ndryshme të sendeve e të dukurive konkrete dhe dallimi, veçimi e përgjithësimi i tipareve të tyre më thelbësore; abstraktim. Abstraksion shkencor (logjik, mendor). Forca e abstraksionit. Bëj abstraksion.

2. Ide abstrakte, nocion abstrakt, përgjithësim teorik. Vepron me abstraksione.

Abstrakt

Abstraktoj

Abstraktohem

Abstraktim

Abstraktësi

Abstraksionizem

Abstraksionist

Login Rreth NeshKontaktKonfidencaTermat
Logoreci.com